Schuldhulpverlening voor zelfstandigen

Schuldhulp ZZP

Wanneer je een zelfstandige bent, heb je de mogelijkheid om een bank te vinden die je een lening als zelfstandige zal geven. Je kunt lening aanvraag papierwerk indienen bij een lening officier die ervaring heeft met het werken met zelfstandigen. Aangezien banken niet hetzelfde volume aan leningaanvragen hebben als een financieringsmaatschappij of kredietunie, zullen zij doorgaans meer aandacht besteden aan het leningaanvraagproces en langer de tijd nemen om je lening goed te keuren. Als je geen bankrekening hebt, kun je er een openen met een betaalrekening en een debetkaart met een laag limietbedrag. Gebruik deze rekening vervolgens om betalingen van klanten, leveranciers en cliënten te accepteren. U kunt ook online betalingen aanvaarden, waardoor u betalingen kunt traceren en bestaande betalingen niet hoeft op te houden.

Sluit een zakelijke lening af bij een bank of financieringsbron.

Als u op zoek bent naar een manier om uw bedrijf op lange termijn te financieren, kunt u een bedrijfslening afsluiten bij een bank of financieringsbron. De lening geeft je de middelen die je nodig hebt om je bedrijf te laten groeien, door nieuwe apparatuur te kopen of een grotere marketingcampagne te financieren. U zult een bank moeten vinden die bereid is met uw specifieke bedrijfstak te werken. Maar andere dingen om te overwegen bij het zoeken naar een zakelijke lening zijn: – Hoeveel zaken heb je tot nu toe gedaan. – Hoeveel zaken u van plan bent te gaan doen. – Hoe hoog de rente is die u kunt krijgen. – Hoeveel u bereid bent te betalen aan rente.

Sluit een participatielening af bij je eigen bedrijf.

Dit type lening werkt als een aandeelhouderslening waarbij je een deel van het eigen vermogen van het bedrijf ter beschikking stelt. In ruil voor de lening beloof je een deel van de lening terug te geven als het bedrijf wordt verkocht of geliquideerd. Er zijn vele redenen waarom u een participatielening zou kunnen afsluiten, waaronder: – Het terugverdienen van een deel van de kosten voor de aankoop van aandelen in uw bedrijf. – Het financieren van een marketingcampagne. – De aankoop van een duur stuk uitrusting dat u zich alleen niet kunt veroorloven. – Een schuld afbetalen en daarvoor het eigen vermogen van uw bedrijf gebruiken.

Conclusie

Als zelfstandige moet u goed nadenken over de beste manieren om uw bedrijf te financieren. Op het internet kun je veel informatie vinden over hoe je aan financiering kunt komen. Maar u moet ook praten met uw bank, particuliere geldschieter en/of kredietvereniging. Zij kunnen u nuttige informatie verschaffen over hoe u aan financiering kunt komen, en u ook begeleiden om u door eventuele bureaucratische rompslomp heen te loodsen.